Nu har det blivit två föl!

Äntligen kom det föl! Trodde nästan att jag hade inbillat mig på att stona var dräktiga! Första fölet kom 24 Maj. Mai var en jätteduktig tjej och den ploppade ut smidigt och lätt. Pigg som bara den och upp på benen snabbt som bara den.

En superfin hingstunge med ett huvud som en sjöhäst. En stor stjärna ! Namnet på denna gosse kommer att bli Mabon Mai. Det kan betyda två saker; dels är det en Welshisk (oj hur stavas det) gud för ungdom och sedan kan det betyda son . Tack så mycket Denwyn Stud Samantha för tips och ideer till namn.

 

På fredags kvällen hade jag satt mig till rätta i soffan och skulle titta på tv. Kollade kameran i mobilen för att se att allt var bra med Mai och fölis. Tänkte att jag skulle kolla Honey också. Hoppsan där låg hon och krystade i boxen! På med stövlarna och ut i flygande fläng. Hon har ju knipit i fyra veckor så jag hade nästan gett upp. Jodå ut kommer en jättefin hingstunge med låååånga ben. Det tog lite tid för honom att räta ut sina långskonkar men när han väl var på benen så går det undan. En riktig sprutt nisse. Han heter än så länge Mr U men namn kommer:)

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-