Hippie på Hertig Karls marknad

Man älskar alla sina hästar man har men vissa hästar har en större plats i ens hjärta än andra.

 

Hippie är en sådan häst som har en stor plats. Hippie kom till mig genom Annika på Travkompaniet. Travkompaniet ville ha ett projekt med de hästar som inte var framgångsrika på travbanan och Annika undrade om jag ville "ta över" en tre årig varmblodshings.

Mnja, var svaret. Det var väl inte riktigt vad jag hade lust med.. Men sagt och gjort så åkte jag och tittade på Hippie och det blev kärlek.

 

Hippie kom till gården och alla sa att en tre års hingst kan man väl inte ha. Joodå det kan man visst det. Så snäll och go som få och så tacksam att jobba med. Jag fick hjälp av Lotta Klang att rida in honom och han gick som en klocka.

Nu var ju problemet att jag är en fjutt på 160 och typ 50 kilo och Hippie är 167cm över jorden så han var ju alldeles för stor för mig.

I bland blir det som i sagorna... Klara dök upp och sa att hon letade efter just en Hippie:) som tornespels häst. Han var ju ett superämne. Han kunde neck reining osv så det var ju bara att ta vid med vidare utbildning. Hos Klara har han bott i flera år nu.

 

I dag såg jag Hippie på tornespelen och fick jag snusa på honom och ta mig en puss på mulen. Det var bara barnen som såg att jag hade tårar i ögonen av tacksamhet att han har det så bra. Alla travare borde ha rätten till ett liv efter travbanan.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-